Националният отбор на Франция може да остане без селекционера си Раймон Доменек съвсем скоро, съобщава “Екип”. Най-възрастният член на френската футболна федерация Ги Шамбили поиска оставката на специалиста. В петък ще се проведе редовно заседание на федерацията, на която Шамби ще иска радикални промени.

“Преди всичко искам да кажа, че нямам нищо лично против настоящия треньор”, каза Шамбили пред “Франс Футбол”. “Но искам оставката на Доменек”, допълни 77-годишният управляващ.

В последните няколко месеца селекционерът е скъсван от критики, както от играчи, така и от фенове и специалисти. Стигна се до там, че по време на тренировка опитният Тиери Анри скочи на Доменек и му каза право в очите, че не е доволен от тренировките и тактиката. "Не знаем как трябва да играем, не знаем къде са ни местата, не знаем как да се организираме. Нямаме стил, нямаме посока", изригна нападателят на едно от заниманията.

Напрежението се засили още повече, след като Франция се класира на световното първенство със скандален гол след подаване с ръка на Анри към Галас за равенството 1:1 срещу Ейре в баражите./БЛИЦ