Испания победи Италия с 3:0 в най-интересния двубой от световните квалификации. Срещата от група “G” се превърна в рецитал на плеймейкъра на Реал (Мадрид) – Иско. Успехът пък почти гарантира първо място и участие на Мондиал 2018 за иберийците, които събраха 19 точки. Адзурите останаха с 16 на второто място и вероятно ще трябва да минат през плейофи за класиране на Мондиала.

През първата част домакините имаха изразено предимството и попаденията в мрежата на Джанлуиджи Буфон дойдоха закономерно.

Италианският капитан бе безпомощен в 13-ата минута, когато Иско изпълни технично пряк свободен удар и откри резултата.

Италия имаше шанс да изравни малко по-късно, но ударът с глава на Белоти бе право в ръцете на Де Хеа.

Иско продължи да прави каквото си иска на терена и в края на първото полувреме отново прониза Буфан. Испанският халф намери долния ъгъл с удар от границата на наказателното поле и "Бернабеу" избухна за втори път в силни аплодисменти.

След почивката гостите опитаха да се върнат в мача, но няколко пропуска охладиха ентусиазма им. Испания пък организира мълниеносна контраатака, при която Серхио Рамос се озова по крилото, пусна към вратата по земя, а там Мората засече в мрежата за крайното 3:0.

В последната минута на редовното време Мората вкара втори гол, но попадението правилно бе отменено заради засада. В следващите секунди Иско бе заменен от Давид Вия, а публиката избухна в аплодисменти и за двамата.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 


Super Goal Isco Spain 1 - 0 Italy 02.09.2017 HD by naxatebi

Isco Goal HD - Spain 2-0 Italy 02.09.2017 by azzata

Super Goal Alvaro Morata 3 - 0 Spain 3 - 0... by Adreanna-