Исландия припомни единствената победа на местния КА Акурейри в европейските клубни турнири. Тя е постигната през септември 1990 година  срещу нашия ЦСКА.

Поводът за материала в е завръщането на тима в Европа – КА ще премери сили с уелския Конас Куей Номад в Лигата на конференциите.

През лятото на 1990 година ЦСКА е голяма криза, въпреки че преди това става шампион и стига четвъртфинал за КЕШ. Тимът обаче е напуснат от звездите Стоичков и Емил Костадинов, което оказва влияние.

ЦСКА тръгва зле в първенството, а за капак се прочува и в далечна Исландия, където губи с 0:1.  Гола за КА Акурейри е отбелязан от Якобсон след две последователни гершки на българската отбрана.

На реванша на 3 октомври 1990 година в София обаче изненада няма – 3:0 за ЦСКА. Два гола вкарва Христо Марашлиев, а веднъж исландската врата ушива Гецата Георгиев.

Успехът срещу ЦСКА остава единствен засега за КА – тимът има мачове срещу Цюрих за КНК от 1970 г. – 1:7 и 0:7, както и отпадане с дузпи от Слобода Тузла за Интертото през 2003 г. след две равенства по 1:1.