Испания се наложи с категоричното 3:0 у дома над Сърбия в мач от Група А1 на Лигата на нациите, игран в Кордоба. Така европейският шампион събра 10 точки на върха в класирането, на 6 пред „плавите“ и се класира за елиминационната фаза.

„Ла Роха“ излезе напред в резултата след едва пет минути игра, когато Педро Подо демонстрира прекрасна техника и центрира отлично за Аймерик Лапорт в наказателното поле, а централният защитник заби топката с глава в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 65-ата минута Фабиан Руис с хитро подаване намери Алваро Мората, който преодоля съперник на границата на наказателното поле, след което нанесе страхотен удар към долния десен ъгъл и отбеляза за 2:0.

В 76-ата минута Страхиня Павлович остави Сърбия с човек по-малко на терена, след като извърши нарушение като последен в защита и бе изгонен с директен червен картон. От последвалия пряк свободен удар Алекс Баена се разписа и оформи крайното 3:0.

В 80-ата минута Педри уцели гредата.

 

В другия мач от групата Швейцария и Дания завършиха наравно 2:2 в Санкт Гален. За „кръстоносците“ се разписаха Ремо Фройлер и Зеки Амдуни от дузпа, а за „червения динамит“ точни бяха Густав Исаксен и Кристиян Ериксен.