Халфът на Реал (Мадрид) Шаби Алонсо не попадна в състава на Испания за предстоящото участие на световните шампиони на Купата на Конфедерациите в Бразилия.
 
31-годишният баск полузащитник беше важна част от триумфите на “червените фурии” на Евро 2008 и 2012 и Мондиал 2010, но в последните кръгове на Примера дивисион бореше травма в слабините.
 
Извън групата от 23 играчи останаха халфът на Манчестър Сити Хави Гарсия и полузащитникът на Бенат Ечебария. Футболистите на Висенте дел Боске ще се съберат в Мадрид във вторник. Единственото изключение е за Жерар Пике, който ще се присъедини към тима в Маями заради семейни причини.
 
Преди да заминат за Бразилия за участието си на Купата на Конфедерациите “червените фурии” ще изиграят две контроли на американска територия – срещу Хаити в Маями (8 юни) и срещу Ейре в Ню Йорк (11 юни).
 
Испания е в Група “В” на Купата на Конфедерациите заедно с Уругвай, Таити и Нигерия. Първият мач на тима на Висенте дел Боске на турнира е на 16 юни срещу Уругвай. Надпреварата започва на 15 юни и продължава до 30 юни.
 
СЪСТАВЪТ НА ИСПАНИЯ
Вратари: Икер Касияс (Реал Мадрид), Виктор Валдес (Барселона), Хосе Рейна (Ливърпул, Анг)
Защитници: Алваро Арбелоа (Реал Мадрид), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Жерар Пике (Барселона), Сесар Аспиликуета (Челси, Анг), Жорди Алба (Барселона), Игнасио Монреал (Арсенал, Анг), Раул Албиол (Реал Мадрид)
Халфове: Хави Мартинес (Байерн, Гер), Шави (Барселона), Андрес Иниеста (Барселона), Серхио Бускетс (Барселона), Санти Касорла (Арсенал, Анг)
Нападатели: Сеск Фабрегас (Барселона), Давид Вия (Барселона), Давид Силва (Манчестър Сити, АНг), Роберто Солдадо (Валенсия), Педро Родригес (Барселона), Хуан Мата (Челси, Анг), Хесус Навас (Севиля), Фернандо Торес (Челси, Анг)