Световният и европейски шампион Испания постигна победа с 2:0 срещу Сърбия в приятелска среща, играна в Санкт Гален. Мачът беше първи за Синиша Михайлович като национален селекционер на "плавите".

Избраниците на Висенте дел Боске доминираха през по-голямата част от мача, а успехът дойде с попадения през второто полувреме. Във вратата на Сърбия се разписаха Адриан Лопес от Атлетико (Мадрид) и Санти Касорла от Малага. Дебютиралият за националния отбор Адриан откри в 64-ата минута след асистенция на Хесус Навас.

Малко по-късно нападателят на "дюшекчиите" беше съборен в наказателното поле от капитана на сърбите Бранислав Иванович и Касорла не сгреши от бялата точка, разписвайки се за 2:0 в 74-ата минута.

За тази контрола Дел Боске не можа да използва футболисти на Барселона, които снощи спечелиха Купата на Краля след класически успех с 3:0 срещу Атлетик (Билбао).

Следващата проверка на "Фуриите" е в сряда срещу Южна Корея. След този мач Дел Боске ще обяви и окончателния състав за Евро 2012, където Испания е в група с Италия, Ейре и Хърватия.