Световният и европейски шампион Испания изненадващо се затрудни максимално в контролата си с Колумбия, в която победи трудно с 1:0. Двубоят се игра на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Единственото попадение в проверката падна чак в 86-ата минута. Вкара го Давид Силва, разписал се след асистенция на друг, появил се на смяна след почивката - Хесус Навас. Така играчът на Манчестър Сити успя да отсрами селекцията на Висенте Дел Боске, която за малко не се издъни пред собствена публика. Испания бе с всичките си звезди, които пропиляха куп положения за гол, който все пак падна в края на двубоя.

Титуляри в атаката на световния и европейски шампион бяха Давид Вия и Педро Родригес, докато Фернандо Торес остана на пейката. Преминалият от Ливърпул в Челси нападател се появи в игра в 56-ата минута на мястото на Шави Ернандес, но и той не успя да се разпише във вратата на Колумбия. /БЛИЦ

ИСПАНИЯ - КОЛУМБИЯ 1:0
1:0 Давид Силва (86)
Spain
Съставът на Испания: Икер Касияс, Серхио Рамос, Жерард Пике, Раул Албиол, Йоан Капдевия (55-Алваро Арбелоа), Шави (55-Санти Касорла), Серхио Бускетс, Шаби Алонсо (76-Давид Силва), Педро Родригес (81-Фернандо Йоренте), Андрес Иниеста (69-Хесус Навас), Давид Вия (54-Фернандо Торес)