Испания и Португалия завършиха 1:1 в голямата битка от група 2 на Лига А в Лигата на нациите. Това е пето поредно реми между двата тима.

Звездата на „мореплавателите“ Кристиано Роналдо започна на резервната скамейка и влезе на терена в 62-ата минута.

Домакините започнаха по-добре, но едва в средата на първата част стигнаха до гол чрез Алваро Мората (25), който засече пас на Пабло Сарабия. Няколко минути по-късно "Ла Фурия" пропусна златен шанс да удвои преднината си, след като удар на Гави беше спасен със сетни усилия от Коща, а талантът на Барса не беше точен при добавката.

Малко след почивката испанците претендираха за дузпа след игра с ръка на Данило. Главният съдия Майкъл Оливър беше категоричен, че нарушение на правилата няма и не последва намеса на ВАР.

След час игра вратарят на домакините Унай Симон направи фантастично спасяване при удар на Рафаел Леао. Четири минути по-късно Мората получи от Сарабия, но стреля покрай вратата на Коща.

Португалия изравни чрез Рикардо Орта (82), който засече центриране на Жоао Кансело. Пет минути след това Дани Олмо проби отдясно и успя да центрира от аутлинията. Коща боксира, но право на главата на Жорди Алба, който не намери очертанията на вратата.

В другия мач от групата Чехия победи Швейцария с 2:1. Ян Кухта (11) и автогол на Джибрил Соу в 58-ата минута бяха достатъчни за чехите. За „кръстоносците“ точен беше Ноа Окафор (44) в края на първата част. С този успех Чехия поведе в групата с пълен актив от три точки.