Испания и САЩ тази вечер ще определят единия финалист на турнира за купата на Конфедерациите. Двата тима се изправят един срещу друг в 21,45 часа българско време на стадиона в Блумфонтейн.

Организаторите още от вчера пуснаха безплатни билети, тъй като бяха продадени едва 1/6 от входните талони и зрителския интерес е прекалено слаб.

Испанците записаха три победи в група “А” на турнира – срещу ЮАР, Ирак и Нова Зеландия. САЩ се добра до полуфиналите изключително драматично, след като в последния си мач в група “В” спечели с 3:0 срещу Египет. В същото време Бразилия би с 3:0 Италия и изхвърли “скаудрата” от надпреварата.

„Всякакъв резултат е възможен. Съперникът ни е най-добрият тим в света в момента, но и ние си имаме своите шансове. Мисля, че можем да достигнем до финал”, заяви селекционерът на САЩ Боб Брадли. „Те не изглеждат като футболен тим, а като оркестър. Играят красиво, нападателно и резултатно. Имат страхотни футболисти, най-добрите в света на различните позиции. Всички са опасни – от Касияс до Торес. Надявам се да намерим слабите им места все пак. Ключът е да ги изненадаме на скорост”, завърши американецът./БЛИЦ