Испания победи Босна и Херцеговина с 1:0 в контролна среща, която се игра на стадион "Гран Канария" в Лас Памас. Герой за "Ла Фурия" бе дебютантът Брайс Мендес (78) с победен гол.

Домакините натиснаха от самото начало и шутираха отдалеч, но не намираха целта. Пропуски направиха последователно Марко Асенсио, Иско и Сусо.

Първият точен удар отправи Иско в 40-ата минута, но той бе доста слаб и вратарят на гостите Шехич спаси. Две минути след това Един Джеко бе изведен в наказателното поле на домакините, но шутира покрай вратата. В ответната атака и Испания имаше страхотна възможност, но ударът с глава на Асенсио не бе точен.

Испанците продължиха по-настоятелно да търсят гол и през втората част. На два пъти в началото Алваро Мората пропусна добри положения за попадение, а в 66-ата минута и Родри не успя да се разпише с глава от изгодна позиция. Четири минути по-късно Шехич изби още един удар на Родри.

Усилията на домакините дадоха резултат в 78-ата минута, когато силен удар на Иско затрудни вратаря Шехич, който изби топката в краката на Брайс Мендес и последния се разписа за 1:0. Три минути след гола си Мендес прати топката покрай гредата.

До края нямаше повече голове и Испания нанесе първа загуба на Босна от 1 февруари насам след 9 поредни срещи без поражение.