Испания спечели с минималното 1:0 при визитата на Гърция и оглави своята квалификационна група "B" за Световното първенство в Катар следващата година. Това се случи и благодарение на загубата на Швеция с 0:2 при гостуването на Грузия по-рано през деня.

"Ла Фурия" започна по-активно срещата и създаде няколко опасности пред вратата на домакините. В 20-ата минута обаче гърците вкараха гол след бърза контраатака на Масурас, но той не бе признат заради засада. Четири минути след това иберийците получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на бранител след корнер, а две минути по-късно Пабло Сарабия се разписа от бялата точка.

В 36-ата минута Мората бе изведен очи в очи с вратаря на елините Одисеас Влаходимос, който спаси удара на нападателя.

Домакините се опитаха да застрашат вратата на Унай Симон след почивката, но така и не успяха да създадат сериозно голови положение. Испанците също нямаха други шансове за гол.

След успеха си Испания има 16 точки на върха в групата, а вторият Швец е с 15 и двата отбора ще се изправят в пряк сблъсък за спечелване на директна квота за Мондиал 2022 след три дни в Севиля.