Испания победи Швеция с 1:0 в последен двубой за двата отбора в група В на Световните квалификации по пътя за Катар 2022. Победното попадение дойде в 86-ата минута, а негов автор стана Алваро Мората.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Испанците сякаш опитаха да бъдат по-активният отбор през първите десетина минути на двубоя. В 6-ата минута след центриране от корнер домакините създадоха опасност, но все пак шведите оцеляха. Три минути по-късно Сарабия стреля отлично, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 16-ата минута Форсберг стреля отлично, но кълбото не пожела да влезе в мрежата и излезе в аут. До края на първата част удар на Олмо беше спрян от Нилсон. 

През втората част и двата отбора продължиха да търсят успеха, но голове не падаха. В 73-ата минута на терена се появи и голямата звезда на шведите - Златан Ибрахимович, който раздвижи атаката на тима.

Испания започна активно да търси победен гол, макар и равенството да им вършеше работа. В 86-ата минута неминуемото се случи и "Ла Фурия Роха" откри резултата. Мората се разписа и гарантира първото място на тима в група В.  Той беше на точното място в точното време, след като удар на Олмо беше избит от вратаря на Швеция, топката се отклони от напречната греда и се върна на терена, а там за Мората остана да реализира.

В другия мач от групата, който беше без значение Гърция и Косово не се победиха, завършвайки 1:1. Гол на Масурас в 44-ата минута изведе "елините" напред в резултата, но през втората част Рахмани изравни.