Младежите на Испания надвиха Чехия с 2:0 в среща от Група “B” и се доближиха до полуфиналите на Европейското първенство до 21 години в Дания. В същото време другият фаворит в групата Англия завърши 0:0 с Украйна и постави под сериозна въпросителна класирането си за следващия етап.

"Ла Фурия" се реваншира на феновете за ремито с Англия (1:1) в първия кръг и рано си подсигури трите точки срещу Чехия. Резултата откри Адриан Лопес в 27-ата минута след подаване на Хуан Мануел Мата, който стана световен шампион с мъжкия тим преди година в ЮАР. Малко след почивката ново взаимодействие между двамата позволи на Адриан да удвои преднината на иберийците. До края на мача чехите бяха прекалено пасивни в офанзивен план и така не можаха да върнат поне едно попадение.

В другия мач от групата пък Англия завърши 0:0 с Украйна и задължително ще трябва да победи Чехия в последния си мач, ако иска да играе на полуфиналите в Дания. Играчите на Стюърт Пиърс доминираха в мача с Украйна, но така и не успяха да отбележат гол, който да им донесе трите точки. Въпреки ремито обаче англичаните продължават да държат съдбата си в свои ръце. Те имат актив от 2 точки и при победа над Чехия със сигурност ще продължат борбата си за европейската титла.

Класиране в Група "B" на Евро 2011 в Дания:
1. Испания 4 точки.
2. Чехия 3
3. Англия 2.
4. Украйна 1