Испания се класира на полуфиналите на европейското първенство до 19 г., което се провежда в Румъния. В двубой от Група “Б” играчите на Хинес Мелендрес разбиха Сърбия с 4:0. Цял мач за сърбите игра халфът на Локомотив (Пловдив) Ненад Лукич, за когото четири испански тима бяха пратили скаути.
 
Талантът на Реал (Мадрид) Алваро Мората вкара хеттрик за Испания, а едно попадение добави Хуанми, който играе в Малага. Това бе втората победа на иберийците на турнира след успеха с 4:1 над Белгия. Сърбите, чиито треньор е Деян Говедарица, пък се наложиха с 2:0 над Турция в първата си среща.
 
В другия съботен мач от групата, Белгия направи 1:1 с Турция с гол в края. Резервата Али Дере даде аванс на тима на Кемал Йоздеш 13 минути преди края, но в последната минута Йонас Вервеке изравни.
 
Чехия обърна Ейре за успеха с 2:1 в мач от Група “А”. Джон О`Съливан даде аванс на ирландците в 10-ата минута. Чехите стигнаха до обрата в рамките на 2 минути в средата на второто полувреме. Капитанът Якуб Брабец изравни в 69-ата минута, а 120 секунди по-късно играчите на Ярослав Ржебик вкараха още един гол, реализиран от резервата Патрик Лаха.
 
В другия мач от групата, Гърция победи домакина Румъния с 1:0 след гол на Костас Фортунис в 37-ата минута. Чехия е лидер в класирането с 6 точки, докато Ейре и Гърция имат по 3. Последните мачове от груповата фаза са на 26 юли./БЛИЦ