Световният и европейски шампион Испания сломи Южна Корея с 4:1 в предпоследната си контрола преди Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли. Проверката се игра на „Стад дьо Сюис” в швейцарската столица Берн.

Селекционерът на „Ла Фурия” Висенте Дел Боске не използва националите на Барселона, които са получили по-дълга почивка с оглед на факта, че изиграха последния си мач за изминалия сезон преди по-малко от седмица.

Мачът започна страхотно за испанците, след като още в 11-ата минута Бенат Ечебария асистира на Фернандо Торес, който се разписа за 1:0. Нападателят на Челси започна да навлиза във форма и има голяма вероятност да е основна фигура в състава на Испания по време на Европейското първенство. В 43-ата минута корейците успяха да изравнят чрез До-Хеон Ким за 1:1.

След почивката в 53-ата минута халфът на Реал (Мадрид) Шаби Алонсо бе точен от дузпа и отново даде аванс на иберийците, а пет минути по-късно Санти Касорла от Малага покачи на 3:1. В 82-ата минута Роберто Солдаде изведе нападателя на Севиля Алваро Негредо, който оформи крайното 4:1.

Испания ще изиграе последната си контрола преди Евро 2012 срещу Китай на 3 юни (неделя). На шампионата на Стария континент „Ла Фурия” е в Група “C” с отборите на Италия, Ейре и Хърватия.