Испания разби у дома Грузия с 4:0 в мач от група "B" на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар и възвърна малко самочувствието си след загубата от Швеция (1:2) преди три дни. Грузинците ще премерят сили с България в контрола, която ще се играе на 8 септември в София.

На „Нуево Естадио Виверо“ в Бадахос играчите на Луис Енрике поведоха с гол на Хосе Гая (14) след удар от границата на наказателното поле. Топката изненада вратаря на гостите Георги Лория и мина през протегнатите му ръце. Карлос Солер (25) пък удвои аванса на домакините след центриране на Маркос Йоренте. Малко след това попадение на Гая не бе зачетени заради засада на Феран Торес (41), който пък се разписа за 3:0 след ново центриране на Йоренте .

Пабло Сарабия (63) оформи крайния резултат малко след изтичането на час игра при контраатака. В добавеното време той отново прати топката в мрежата на гостите, но съдията съдията Тиаго Мартинш от Португалия не го призна заради засада.

В друг мач от тази група Косово и Гърция завършиха 1:1. Анастасиос Доувикас (45+1) изведе гостите напред в резултата, а в добавеното време на срещата Ведат Мурики (90+2) донесе точката за домакините.

С победата Испания излезе на първо място във временното класиране с 10 точки от 5 мача и има една повече от Швеция, но „тре крунур“ са изиграли само 3 срещи. Косово е трети с 4 точки пред Гърция с 3, а Грузия е на дъното само с една точка.