ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Мексико - Италия
 
Италия играе с Мексико във втория мач от Група “А” на Купата на Конфедерациите. “Адзурите” са един от четирите отбори, заедно с Бразилия, Германия и Аржентина, които са играли на повече световни първенства от “ацтеките”. Участието на Мексико на Мондиал 2014 за момента не е сигурно заради спада в представянето на тима през тази година. Това доведе до призиви за смяната на селекционера Хосе де ла Торе.
 
Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес, единственият футболист вкарал гол за Мексико в официален мач през 2013 г., се очаква да започне като титуляр за “Ел Триколор”, докато Джовани дос Сантос от Майорка ще очаква до последно място в стартовия състав, след като беше резерва срещу Коста Рика.
 
Острието на Милан Марио Балотели е на линия за Италия, въпреки че напусна тренировката на тима в петък заради контузия на дясното бедро. Стефан ел Шаарави все още лекува контузия на глезена. Андреа Пирло е на път да изиграе своя мач № 100 за “Скуадра Адзура”, което ще го направи едва петият играч и първи халф с трицифрен брой срещи за националния отбор. До момента в Клуб 100 на “адзурите” са вратарите Джанлуиджи Буфон (128) и Дино Дзоф (112), както и защитниците Фабио Канаваро (136) и Паоло Малдини (126).
 
ТРЕНЬОРИТЕ
Хосе де ла Торе (Мексико): “Когато има подобни международни турнири, отбори като Италия, Испания и Бразилия са фаворитите, но не бива да се отписват и останалите отбори. Футболът се развива много бързо и вече няма особено голяма разлика между различните национални отбори.”
 
Чезаре Прандели (Италия): Този турнир ще ни позволи да подобрим колективния си дух. Освен това ни дава възможност да изпробваме играчи, които ще ни бъдат полезни след време. Мексико е отбор, който играе много интензивно, като комбинира техника и скорост. Това е качествен отбор със силна атака и участието му в Купата на Конфедерациите не е случайно.”
 
Мексико – Италия
 
Днес от 22:00 часа
bnt1.jpg
Рио де Жанейро, “Маракана”
Съдия: Енрике Осес (Чили)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Мексико: Хосе Корона, Херардо Флорес, Франсиско Родригес, Ектор Морено, Карлос Салсидо, Херардо Торадо, Хесус Савала, Хавиер Акино, Джовани дос Сантос, Андрес Гуардадо, Хавиер Ернандес
 
Италия: Джанлуиджи Буфон, Иняцио Абате, Андреа Бардзали, Джорджо Киелини, Матия де Шилио, Даниеле де Роси, Андреа Пирло, Клаудио Маркизио, Рикардо Монтоливо, Емануеле Джакерини, Марио Балотели
 
ДОСЕГАШНИ МАЧОВЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
29.06.1966 г., контрола
Италия – Мексико 5:0
01.01.1969 г., контрола
Мексико – Италия 2:3
05.01.1969 г., контрола
Мексико – Италия 1:1
14.06.1970 г., световно първенство
Мексико – Италия 1:4
25.09.1971 г., контрола
Италия – Мексико 2:0
04.02.1984 г., контрола
Италия – Мексико 5:0
02.06.1985 г., контрола
Мексико – Италия 1:1
20.01.1993 г., контрола
Италия – Мексико 2:0
28.06.1994 г., световно първенство
Италия – Мексико 1:1
13.06.2002 г., световно първенство
Италия – Мексико 1:1
03.06.2010 г., контрола
Мексико – Италия 2:1
Баланс: 11 мача, 1 победа за Мексико, 4 равенства, 6 победи за Италия, г.р. 9:26
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Последната победа на Италия над Мексико беше преди 20 години. Това е успехът с 2:0 след голове на Паоло Малдини и Роберто Баджо в контролна среща, играна във Флоренция.
* Последната среща между двата тима беше спечелена от Мексико. Това стана с 2:1 в Брюксел преди три години. Това обаче е единственият успех на “ацтеките” в 11 мача срещу “адзурите”.
* “Ел Триколор” няма загуба в последните си 13 мача, но направи 8 равенства в деветте си мача през 2013 г. (включително 6 в световните квалификации).
* Мексиканците на вкараха гол в шестте си квалификации за Мондиал 2014 през тази година. Хавиер Ернандес е единственият играч на тима, вкарал гол в официален мач през 2013-а.
* Под ръководството на Хосе де ла Торе Мексико записа само 3 загуби в 37 мача (22 победи и 12 равенства). В тази статистика не е включено представянето на тима на Копа Америка 2011, когато Мексико беше представен от отбора до 23 години, воден от асистента на Де ла Торе – Луис Тена.
* Андреа Пирло ще изиграе своя мач № 100 за Италия. “Адзурите” нямат загуба в 12-те мача, в които халфът е вкарал гол – 11 победи и 1 равенство.
* На 11 юни Италия направи 2:2 с Хаити в Рио де Жанейро. Това означава, че “Скуадра Адзура” няма победа в последните си 9 контроли, играни на неутрален терен.
* Единственото поражение на Италия в 22 мача под ръководството на Чезаре Прандели беше загубата от Испания на финала на Евро 2012.
 
 
Испания - Уругвай
 
Испания играе с Уругвай в първия мач от Група “В” на Купата на Конфедерациите. Двубоят е директен сблъсък между европейския и световен първенец срещу шампиона на Южна Америка. За последно двата тима играха един срещу друг на бразилска територия във финалната група на Мондиал50 (2:2), като Уругвай завърши на първо място, а Испания зае последното четвърто място. На Мондиал 2010 позициите се размениха – “червените фурии” станаха световен шампион, а “селесте” зае четвъртата позиция.
 
Испанският селекционер Висенте дел Боске трябва да направи труден избор за играча на вратарския пост. Много вероятно е Икер Касияс, който не е играл за клуба си Реал (Мадрид) от януари, да отстъпи мястото в стартовия състав на Виктор Валдес от Барселона. Заради отсъствието на Шаби Алонсо мястото му в средата на терена ще заеме Хави Мартинес от Байерн. Другата въпросителна в стартовия състав на световните и европейски шампиони е атаката. Дел Боске трябва да избере дали да запожи на типичен централен нападател или да запожи на фалшива деветка като Сеск Фабрегас.
 
Наставникът на Уругвай Оскар Табарес също има проблем в подреждането на състава си. Луис Суарес се завръща от наказание и това означава, че Единсон Кавани или Диего Форлан ще бъде резерва. Кавани вкара победния гол в световната квалификация срещу Венецуела, което означава, че най-вероятно той ще стартира като титуляр. Малко вероятно е Суарес, Кавани и Форлан да бъдат заедно на терена от самото начало на мача.
 
ТРЕНЬОРИТЕ
Висенте дел Боске (Испания): “Физически сме по-силни, отколкото бяхме при събирането на тима в Испания. Ще участваме в Бразилия в много добра форма. В отбора цари добра атмосфера, а играчите изглеждат отпочинали след интензивния сезон. Сигурни сме в силите си, но трябва да подходим внимателно към съперниците, тъй като на Купата на Конфедерациите има добри отбори. Всеки един в моя отбор е много добър футболист, титуляр в отбора си и е много трудно да избера най-добрите играчи сред тях. Имам много опции, а това е добре.”
 
Оскар Табарес (Уругвай): “Излишно е да казвам, че Луис Суарес е много добър футболист. Той е най-добрият централен нападател в света. Това много помага за играта на отбора. Трябва обаче да определя останалите играчи в атаката на тима. Суарес притежава важното качество да се освобождава от пазача си и да създава положения не само за себе си, но и за партньорите си. Той е отборен играч и ни беше трудно в мача, в който той беше наказан. Винаги съм вярвал, че той може да направи голяма кариера в националния отбор. Ясно е, че двубоят с Испания ще е много труден. Този отбор спечели най-силните турнири, в които участва. Техният стил е познат по целия свят и определя тенденциите в модерния футбол.”
 
 
Испания – Уругвай
 
От 01:00 часа
bnt1.jpg
Ресифе, “Пернамбуко”
Съдия: Юниши Нишимура (Япония)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Испания: Виктор Валдес, Алваро Арбелоа, Жерар Пике, Серхио Рамос, Жорди Алба, Шави, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Педро Родригес, Давид Вия, Хуан Мата
 
Уругвай: Фернандо Муслера, Макси Перейра, Диего Лугано, Диего Годин, Мартин Касерес, Диего Перес, Валтер Гаргано, Алваро Перейра, Кристиан Родригес, Единсон Кавани, Луис Суарес
 
ДОСЕГАШНИ МАЧОВЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
09.07.1950 г., световно първенство
Испания – Уругвай 2:2
23.06.1966 г., контрола
Испания – Уругвай 1:1
23.05.1972 г., контрола
Испания – Уругвай 2:0
24.05.1978 г., контрола
Уругвай – Испания 0:0
13.06.1990 г., световно първенство
Испания – Уругвай 0:0
04.09.1991 г., контрола
Испания – Уругвай 2:1
18.01.1995 г., контрола
Испания – Уругвай 2:2
17.08.2005 г., контрола
Испания – Уругвай 2:0
06.02.2013 г., контрола
Уругвай – Испания 1:3
Баланс: 9 мача, 4 победи за Испания, 5 равенства, г.р. 14:7
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Испания няма загуба в последните си 22 мача (17 победи и 5 равенства). Последното поражение на “червените фурии” беше с 0:1 от Англия през ноември 2011 г.
* Испанците вкараха гол във всеки от последните си 12 мача, като в тях реализираха общо 31 попадения. Последната среща, в която световните шампиони не се разписаха беше полуфиналът на Евро 2012 срещу Португалия, който спечелиха след дузпи.
* В отбора на Висенте дел Боске има 14 играчи, които играха на Купата на Конфедерациите през 2009 г., 18 от състава за Мондиал 2010 и 19 от тима за Евро 2012.
* Уругвай спечели два поредни мача (срещу Франция и Венецуела) за първи път от ноември 2011 г.
* Луис Суарес вкара 10 гола в последните си 13 мача за “селесте”.
* Диего Форлан не успя да се разпише в последните си 11 мача за Уругвай. За последно той се разписа при равенството 1:1 с Венецуела преди година.
* Ако играе срещу Испания, 37-годишният Андрес Скоти ще стане четвъртият най-възрастен футболист, участвал в Купата на Конфедерациите. Рекордът се държи от тунизиеца Али Бумнижел, който игра на 39-годишна възраст по време на турнира през 2005 г.