Испанската футболна федерация е предложила да домакинства на Европейското първенство по футбол това лято, съобщава "Onda Cero".

Избухналите бомби в украинския град Днепропетровск през миналата седмица разпалиха съмнения за безопасността на турнира съвсем малко преди неговото начало. Украйна е съдомакин на Евро 2012 заедно с Полша, където също трябва да се играят срещи от шампионата на Стария континент. Серия европейски политици обаче обявиха, че ще бойкотират състезанието.

Президентът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че ще бойкотира Евро 2012, а канцлерът на Германия Анхела Меркел добави, че обмисля подобни действия.

УЕФА би обмислила единствено да отложи турнира с една година. Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вилар обаче е информирал боса на УЕФА Мишел Платини, че Испания е готова и иска да домакинства на състезанието, което трябва да започне на 8 юни и да продължи до 1 юли. Иберийците за последно домакинстваха на Европейско първенство през 1964 година.