Испания се измъчи доста, но победи коравия тим на Украйна с 1:0 в мач от група C на европейските квалификации. Действащият еврошампион вече има 12 точки и е на второто място във временното класиране. Лидерът Словакия лесно надви аутсайдера Люксембург с 3:0 и има 15.

Мачът на „Рамон Санчес Писхуан” в Севиля започна с минута мълчание в памет на жертвите от полета на „Джърмануингс” от Барселона до Дюселдоерф, който се разби във френските Алпи. Испанците нямаха загуба като домакини в официален мач в 29 поредни случая. За последно те паднаха от Гърция през 2003 година.

„Ла Фурия” още с първия съдийски сигнал окупира половината на съперника, но пропуски направиха Иско, Иниеста и Давид Силва.

Единственото попадение падна в 28-ата минута и беше дело на Алваро Мората. Той получи отличен пас от Коке между двамата централни защитници на гостите, пребори се с Хачериди и падайки успя да изпрати топката покрай вратаря Андрей Пятов в мрежата за 1:0. Серхио Рамос после удари гредата след изстрел с глава при центриране на Силва.

С отлични намеси Икер Касияс предотврати на два пъти изравняване след опасни шутове на Федецки и Ротан. Жорди Алба получи травма и бе заменен принудително от Бернат. Състоянието на защитника обаче не е тежко, показаха предварителните прегледи

В същото време Словакия нямаше милост срещу Люксембург. И трите гола паднаха през първата част. Немец откри резултата в 10-ата минута, Вайс удвои в 21-ата, а пет минути преди почивката Пекарик оформи класиката. Нападателят на ЦСКА Аурелиен Жоаким игра цял мач за тима от Великото херцогство.

Беларус си тръгна с трите точки от Скопие. Гостите направиха драматичен обрат за 2:1 срещу Македония на „Филип II Македонски”.
Александър Трайковски откри за домакините още в 9-ата минута, но Тимофей Калачев изравни секунди преди почивката след пас на ветерана Хлеб. В 82-ата минута нападателят на Криля Советов Сергей Корниленко донесе успеха на Беларус.