Испания победи с лекота с 4:0 САЩ в контролна среща, която се игра на препълнения „Жилет Стейдиъм”. Още в 10-ата минута испанците можеха да поведат в резултата, но попадение на Давид Силва беше отменено заради засада. Три минути по-късно Давид Силва подаде към Алваро Негредо, който стреля технично и прехвърли вратаря на САЩ Тим Хауърд, но топката срещна гредата.

В 27-ата минута Испания поведе с 1:0. След многоходова комбинация топката премина през Шаби Алонсо и Давид Силва, който изведе в добра ситуация Санти Касорла и той бе точен за 1:0. Ла Фурия удвои преднината си в 32-ата минута. Шаби Алонсо пусна чудесен извеждащ пас към Алваро Негредо зад защитата на домакините, той овладя на гърди и реализира за 2:0. В 41-ата минута Давид Силва направи много добър пробив, след което пусна топката към Санти Касорла и той покачи на 3:0 за испанците.

В 64-ата минута след удар на Торес топката срещна гредата. Борха Валеро пусна чудесен извеждащ пас към Торес в 73-ата минута и нападателят на Челси прати топката в долния десен ъгъл на вратата на САЩ за 0:4./БЛИЦ