ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испания спечели минимално с 1:0 при визитата си на Португалия в решаващ сблъсък и спечели група 2 от Лига А на турнира Лига на нациите, класирайки се за финалната фаза на надпреварата. Алваро Мората (88) шокира Кристиано Роналдо и компания в Брага, за да финишира "Ла Фурия" на точка пред "мореплавателите".

Гостите натиснаха в началото, търсейки задължителния успех, а в 8-ата минута Алваро Мората комбинира с Пабло Сарабия, чийто удар бе блокиран. Испанците продължиха да владеят повече топката, а домакините стигнаха до първия си шанс в 22-ата минута, когато Жоао Кансело центрира отдясно към далечната греда, където Диого Жота свали с глава за Кристиано Роналдо, който не можа да стреля. Уилям Карвальо стигна до топката, но бе блокиран. Минута след това Рубен Невеш реши да стреля от далечна дистанция, но вратарят Унай Симон спаси силния удар на халфа на Уулвърхемптън.  

"Мореплавателите" вдигнаха оборотите и в 33-ата минута бяха близо до гола. Бруно Фернандеш напредна на скорост и с чудесно подаване намери Диого Жота отляво в наказателното поле. Нападателят на Ливърпул овладя, справи се с двама защитници на гостите и стреля силно към вратата, но Симон изби над гредата в корнер. Четири минути по-късно португалците откраднаха топката в половината на испанците и тя стигна до Бруно Ферннадеш, който напредна и шутира, но топката опъна мрежата от външната страна. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко след почивката Жота открадна топката от Даниел Карвахал на левия фланг, влезе навътре и изведе чудесно зад отбраната Кристиано Роналдо, който шутира моментално, но Симон излезе и го блокира.

Лека полека испанците отново взеха контрола върху топката, но домакините бяха тези, които можеха да отбележат. В 69-ата минута Бруно Фернандеш центрира от свободен удар към далечната греда, където Уилям Карвальо овладя и комбинира с Рубен Диаш, който стреля към вратата. Малко пред голлинията обаче Карвахал изчисти в корнер. Две минути след това Гави изведе добре Алваро Мората отляво в наказателното поле, нападателят на Атлетико Мадрид стреля от малък ъгъл по тревата, но не затрудни португалския страж.

В 77-ата минута Мората получи от Йереми Пино пред наказателното поле, завъртя се, залъга съперник и шутира отлично към долния десен ъгъл на Коща, който обаче плонжира и изби в корнер. В 84-ата минута Мендеш отправи втори точен удар пред наказателното поле, но не затрудни вратаря на домакините.

Усилията на гостите дадоха резултат в 88-ата минута, когато Карвахал центрира към далечната греда отдясно, където Нико Уилямс свали с глава от границата на вратарското поле, а Мората беше оставен съвсем сам и отблизо вкара за 0:1. В последните секунди на редовното време Роналдо можеше да изравни, но Унай Симон направи чудесно спасяване.

В другия мач от тази група Швейцария надви Чехия с 2:1 и запрати съперника в Лига B за следващото издание на турнира. Ремо Фройлер (29) и Бреел Емболо (30) дадоха комфортен аванс на домакините за по-малко от 120 секунди, а Патрик Шик се разписа за гостите.

След тези резултати Испания спечели групата с 11 точки. Португалия завърши на втората позиция с 10 точки пред Швейцария с 9 и Чехия с 4 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК