ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испания разби Кипър с 6:0 у дома в мач от група „А“ на квалификациите за Евро 2024. Успехът нас "Ла Фурия" идва само няколко дни след успеха със 7:1 срещу Грузия в друг двубой от битката за Европейското.

Домакините стартираха много силно и още в 15-ата минута Микел Мерино подаде към Льо Норман, който стреля от въздуха, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Испания поведе с 1:0 в 18-ата минута, когато Нико Уилямс комбинира с Гави, който от движение прати топката в десния ъгъл на вратата на Жоел Мал за 1:0.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Испания поведе с 2:0 в 33-ата минута, когато Нико Уилямс центрира в наказателното поле на Кипър, където над всички се извиси Микел Мерино, който с глава вкара топката във вратата на Мал.

Три минути по-късно Ламин Ямал проби в наказателното поле на Кипър и стреля, но Мал се намеси и спаси.

Алваро Мората вкара гол в 39-ата минута, който след намесата на ВАР не беше зачетен. Ламин Ямал получи пас в наказателното поле на Кипър и стреля, топката срещна десния страничен стълб на вратата на Мал, след което се върна в Алваро Мората, който вкара, но централният нападател беше в положение на засада.

Испания поведе с 3:0 в 70-ата минута, когато Дани Карвахал центрира в наказателното поле на Кипър, където Хоселу се извиси над всички и вкара топката с глава във вратата на Мал.

Испания вкара четвърти гол в 73-ата минута, когато Карвахал асистира за попадението на Феран Торес.

„Ла Роха“ продължи да гази своя съперник и в 77-ата минута Хоселу комбинира с Алекс Баена, който вкара топката за пети път във вратата на Жоел Мал. Баена вкара за Испания при своя дебют за националния отбор. 

Феран Торес вкара своя втори гол в срещата в 83-ата минута след асистенция на Родри, а Испания поведе с 6:0.

Испания е на второ място в групата с 9 точки, но и мач по-малко от лидера Шотландия, който е с 15 точки.