Третият пореден триумф на Севиля в Лига Европа означава, че андалусийският тим ще играе в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Това стана благодарение на изменение в правилника през 2013 г., който влезе в сила от сезон 2014/15. Така Севиля игра в групите на Шампионската лига и през миналия сезон, благодарение на спечеления трофей в Лига Европа.

Сега тимът от „Рамон Санчес Писхуан“ също получава директно място в групите, тъй като финалистите в Шампионската лига – Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид), си спечелиха място в турнира за следващия сезон чрез класирането си в първенството. Това означава, че Испания ще има пет представители в най-силния европейски клубен турнир през есента. Директно в групите се класират Барселона, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид) и Севиля, а Виляреал ще участва в плейофния квалификационен кръг.

Заради успеха на Севиля и това, че тимът на Унай Емери си беше осигурил участие в евротурнирите чрез класирането в Примера дивисион и участва на финал за Кралската купа - Испания губи едно място в Лига Европа. Така Примера дивисион ще има пет представители в Шампионската лига и два в Лига Европа.

От това печелят носителите на националните купи на Кипър (Аполон), Сърбия (Партизан) и Словения (Целе или Марибор). Аполон (Лимасол) се мести от втори в трети квалификационен кръг. Партизан и носителят на Купата на Словения пък се изкачват от първи във втори квалификационен кръг.

Ако в неделя Севиля успее да спечели Кралската купа в мача срещу Барселона, носителят на Купата на Гърция (АЕК) също ще се окаже печеливш и то в най-голяма степен. Тимът от Атина ще се премести от третия квалификационен кръг директно в груповата фаза.

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!

Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!! 

Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!