Европейският шампион от 2012 година Испания победи като гост Беларус с минималното 1:0 в среща от Група „C” на квалификациите за Евро 2016 във Франция. Победата е 78-а за иберийците в мач номер 100 под ръководството на Висенте дел Боске.

Футболистите на „Ла Фурия” доминираха от началото в Минск, но след пропуски на Педро, Серхио Рамос и Алваро Мората успяха да поведат едва в последната минута на първата част. Тогава Давид Силва се възползва от подаване на Сеск Фабрегас и вкара единствения гол в мача.

Малко след почивката Сергей Корниленко създаде най-чистото положение за домакините, които играха по-добре през второто половуереме. Секунди по-късно Максим Володко изпрати топката в мрежата зад Касийяс, но попадението бе правилно отменено заради засада. Испанците не допуснаха изненади в отбрана, а до края на мача пропуски направиха Давид Силва и Алваро Мората.

Беларус остава на четвърто място с 4 точки, а след победата си испанците продължават са втори в групата с 15 точки и 3 по-малко от лидера Словакия.

Словаците победиха в друга среща като домакини Македония с 2:1 и остават с пълен актив след 6 успеха от 6 мача. Точни за Словакия бяха Корнел Салата (8) след пас на Пекарик и звездата Марек Хамшик (38) след подаване на Мак. За македонците се разписа Ариян Адеми (69) след асистенция на Муарем, а те остават на пето място с 3 точки. Македония доигра мача в намален състав, след като в 84-ата минута Хасано получи втори жълт и съответно червен картон.

Група "С"
Украйна - Люксембург 3:0
1:0 Артьом Кравец (49), 2:0 Денис Гармаш (57), 3:0 Йевхен Коноплянка (87)

Беларус - Испания 0:1
0:1 Давид Силва (45)

Словакия - Македония 2:1
1:0 Комел Салата (8), 2:0 Марек Хамшик (38), 2:1 Ариян Адеми (69)