Испания записа най-голямата си победа в историята над световния шампион Германия и се наложи с 6:0 у дома в дербито от тазвечершните срещи на Лига Европа. Домакините свалиха Бундестима от върха в групата и се класираха за финалната четворка на турнира, където вече е Франция, а утре ще бъдат излъчени останалите два тима. 

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНИЯ В ОСТАНАЛИТЕ ГРУПИ - ТУК !!!

Испанците започнаха мача с принудителна смяна на Серхио Каналес в 12-ата минута, но само пет по-късно "Ла Фурия" поведоха с гол на Мората с глава. След половин час игра Феран Торес удвои резултата, след като направи добавка отблизо на удар с глава на Олмо, срещнал гредата. Пет минути по-късно Испания пак вкара, а този път се разписа Родри, насочил топката в мрежата с глава след корнер. В края на полувремето испанците направиха още една принудителна смяна заради контузия на капитана Серхио Рамос.

Статистиката за първата част по отношение на възможностите за гол показа 13:1 в полза на Испания, а точните удари бяха 6:0 за домакините.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По-малко от десет минути след подновяването на играта испанците отново вкараха и Феран Торес се разписа за втори път в мача за 4:0. Домакините пропуснаха още три чисти положения, при които Родри, Феран Торес и Мората пропуснаха да се разпишат, преди да дойде 71-ата минута. Тогава Феран Торес оформи хеттрика си и вкара топката за пети път във вратата на Нойер.

Четвърт час преди края Серж Гнабри създаде най-доброто положение за гостите и удари гредата с далечен шут, което беше едва вторият удар на германците към испанската врата.

До края домакините продължиха да контролират събитията на терена и минута преди края Микел Оярзабал оформи най-голямата загуба на Бундестима в последните години - 0:6. 

Германците нямаха аргументи за нищо повече, след като отправиха едва два удара към вратата на Испания (един блокиран и греда) срещу 22 за домакините, 10 от които в очертанията.

 

ИСПАНИЯ - ГЕРМАНИЯ 6:0
1:0 А. Мората (17), 2:0 Ф. Торес (33), 3:0 Родри (38), 4:0 Ф. Торес (55), 5:0 Ф. Торес (71), 6:0 М. Оярсабал (89)