Швеция и Испания завършиха 1:1 в интригуващ сблъсък от група F на квалификациите за Евро 2020. „Ла Фурия“ имаше превес по отношение владение на топката и доминираше на терена, но въпреки това скандинавците успяха да поведат с гол на Маркус Берг (50) и се виждаха победители. В добавеното време обаче Родриго (90+2) се възползва от асистенция на Фабиан Руис и спаси иберийците от първо поражение в квалификациите. Ремито класира испанците за Евро 2020, тъй като  те няма как да бъдат изместени от едно от първите две места, тъй като вторият и третият Швеция и Румъния, отдалечени съответно на пет и шест точки, играят помежду в следващия кръг.

Румъния бе близо до това да се настани на втората позиция в групата пред Швеция, но изтърва победата срещу Норвегия в края и след 1:1 подели по точка със съперника, който пък съхрани минимални надежди също за класиране на Евро 2020. Голмайсторът на Лудогирец Калудиу Кешеру изгледа мача от резервната скамейка на домакините, които първо изпуснаха дузпа в 52-ата минута чрез Пушкаш, а след това поведоха с гол на Александру Митрица (62). Норвежците обаче изравниха в добавеното време с попадение на резервата Александър Сьорлот (90+2) и с 11 точки остават само на три зад днешния си съперник и на четири след втория Швеция.

В мача между аутсайдерите в групата Фарьорски острови надви Малта с 1:0 след гола на Рьогви Балдвинсон (71) и спечели първи три точки в тези квалификации. Малтийците имат същия актив на дъното във временното класиране.