Надеждите на Барселона за добро представяне срещу Интер тази вечер са свързани с името на Лионел Меси. Цяла Каталуния се моли аржентинецът да има ден и да поведе отбора към финала на Шампионската лига. Медиите в страната излизат с огромни заглавия и се питат дали звездата ще се превърне от Меси в Месия. 

Феновете на Барселона признават, че вярват в чудото и смятат, че е възможно да се навакса пасивът от първия мач, в който Интер победи в Италия с 3:1. “Ще прекъснем прокобата на финалите и ще вземем титлата в Мадрид”, канят се медии и ултраси.

Като цяло напрежението преди срещата е повече от сериозно. Хотелът, в който са настанени играчите на Интер е под строга охрана, отборът не се движи без полицаи, а самият Жозе Моуриньо пристигна в Испания с лични бодигардове. Той е забранил на футболистите си да излизат от стаите без негово разрешение.

Треньорите се “захапаха” на пресконференцията. Португалецът, който е работил в Барса обвини тимът в “антимадритизъм”. Той ще рискува с включването в стартовия състав на Уесли Снайдер, който имаше травма.

Пеп Гуардиола отвърна на арогантния Моуриньо с това, че като играч не е видял потенциала му./БЛИЦ