Англия и Испания направиха 2:2 в една от най-интересните контроли, играни тази вечер в Европа. Феновете, изпълнили трибуните на свещения стадион "Уембли", видяха интересен мач, в който имаше и доста красиви изпълнения.

Домакините започнаха агресивно и успяха да поведат рано. Още в 8-ата минута грешка в испанската отбрана позволи на съперника да организира бърза контраатака. Джеймс Варди получи перфектен пас от Адам Лалана между двама защитници и излезе сам срещу Пепе Рейна. Вратарят го събори в наказателното поле и съдията Овидиу Хацеган от Румъния посочи "бялата точка". Лалана изпълни хладнокръвно дузпата и откри резултата -1:0.


В 24-ата минута голмайсторът трябваше да напусне принудително терена, след като получи контузия. На негово място влезе Тио Уолкът. Опасните атаки на домакините продължиха и скоро след почивката те покачиха резултата. Варди беше изпуснат от Дани Карвахал в пеналта, плонжира и засече с глава отлично центриране от дясното крило на Хендерсън за 2:0. Това беше пети гол за звездата на Лестър с националната фланелка. Малко по-късно резервата Уолкът пропусна от чиста позиция да накаже за трети път гостите.

Испанците се хвърлиха напред едва в последните 25 минути на мача.  Голямата драма настъпи в края на сблъсъка. В 88-ата Яго Аспас овладя топката в наказателното поле, финтира Стоунс и простреля вратаря Хитън, за да намали резултата - 2:1. Това беше дебютен гол за нападателя в националния тим.

Щурмът на отчаянието доведе до няколко разбърквания пред английската врата, а най-чистото положение профука Иско в добавеното време. Той беше оставен непокрит на точката на дузпата, но се засуети да стреля, Стоунс се хвърли в краката му и изчисти в корнер.  Буквално в последните секунди на срещата Иско се реваншира за пропуска си. Той спря топката на гърди, излъга неориентирания Дайър и провря топката между краката на закъснелия да излезе Хитън, за да спаси Испания от поражение.

Селекционерът на испанците Хулен Лопетеги все още няма загуба начело на тима. Балансът му е отличен - 4-2-0, головата разлика е 19:3.
Трите лъва пък са загубили само 2 от последните си 16 контроли (9-5-2). А у дома са падали само веднъж - 1:2 от Холандия през март, в последните си девет проверки.
Сега временният селекционер на англичаните Гарет Сайтгейт чака решението на ФА дали ще остане на поста за постоянно. Индикациите засега са, че точно това ще се случи.