Европейският и световен шампион Испания записа седма победа от седем мача в квалификационна Група "I" за Евро 2012, след като спечели с 2:0 при гостуването си на Чехия.

"Ла Фурия" отдавна си осигури класирането на еврофиналите в Полша и Украйна, но отново показа класата си и след попадения на Хуан Мата още в 7-ата минута след пас на Шави и на Чаби Алонсо в 23-ата минута след асистенция на Давид Силва прибра трите точки. В 69-ата минута защитникът на чехите Томаш Хюбшман получи червен картон за безумно влизане в краката на Чаби Алонсо. Телевизионните повторения показаха, че решението на италианския рефер Паоло Талявенто да изгони чешкия защитник е било съвсем справедливо. Самият Чаби Алонсо не успя да продължи мача и бе сменен от халфа на Атлетик Билабо Хавиер Мартинес. В 78-ата минута именно Хави Мартинес можеше да вкара трети гол за Испания. Той се озова очи в очи с вратаря на Челси Петер Чех, но от непосредствена близост не успя да го преодолее, като ударът му мина на сантиметри встрани от целта. В 81-ата минута Мартинес уцели напречната греда с удар извън наказателното поле, като топката рикошира и в играч на Чехия.

След победата си Испания е категорично на върха с 21 точки, следвана от Чехия с 10 точки. Чехите обаче може да бъдат изместени от втората позиция при успех на Шотландия в гостуването на аутсайдера Лихтенщайн. В момента шотландците са трети с 8 точки. Четвърта е Литва с 5 точки, а на последното пето място се намира Лихтенщайн с 4. След мача с Лихтенщайн в събота, Шотландия има и тежката задача да гостува на Испания на 11 октомври в последния си двубой. Чехия пък гостува на Литва в последната си среща.

Чехия - Испания 0:2
0:1 Хуан Мата (7), 0:2 Чаби Алонсо (23)