Гол на Сеск Фабрегас и на Хуан Мата от дузпа донесоха на Испания победата с 2:1 над Армения в квалификация от Група 5 за Мондиал 2010. Успехът означаваше, че „червените фурии” вече 44 поредни световни квалификации нямат загуба.

Европейските шампиони вече си бяха осигурили място в ЮАР през другото лято като победители в групата и селекционерът Висенте дел Боске даде почивка на някои ключови играчи, включително и на вратаря Икер Касияс.

Шави бе капина на испанците в дъждовния Ереван и халфът на Барселона с прехвърлящ пас в 33-ата минута позволи на Фабрегас да избяга от пазача си и да преодолее вратаря Роман Березовски.

Армения изравни в 58-ата минута, когато Карлес Пуйол май си заби автогол с глава, въпреки че попадението бе записано на защитника Роберт Арзуманян. „Фуриите” обаче върнаха преднината си с гол от дузпа 6 минути по-късно.

Березовски фаулира Хуан Мата и нападателят на Валенсия превърна наказателния удар в гол. Последният мач на Испания в групата е срещу Босна и Херцеговина в Зеница в сряда./БЛИЦ