Испанският национал Тиаго Алкантара записа само 6 мача с екипа на Байерн през първия полусезон в Бундеслигата, но въпреки това се чувства щастлив в Мюнхен и не съжалява за трансфера си.

Близо три месеца 22-годишният халф не игра заради травма в глезена, но доказа класата си в заключителните срещи на баварците преди зимната пауза.

„В никакъв случай не съжалявам за трансфера си. Чувствам се страхотно в Байерн”, сподели Тиаго Алкантара пред каталунския вестник „Спорт”.

Халфът премина от Барселона в Байерн срещу 25 милиона евро през лятото и аклиматизацията му в Мюнхен не продължи дълго. „От човешка гледна точка, а и от футболна ми беше лесно, защото колегите са фантастични. Добрите играчи са тези, с които можеш да играеш добре. Гьотце е такъв. Той футболист, който може да изгради цяла ера около себе си”, допълва Тиаго.

Решаваща за трансфера му в Байерн се е оказала голямата конкуренция в Барселона с имена като Лионел Меси, Шави и Андрес Иниеста. „Беше много трудно. Техните постижения трудно може да бъдат подобрени”, завършва полузащитникът.