Победителят в Шампионската лига Барселона се изправя срещу триумфиралия в Лига Европа Севиля в двубой за Суперкупата на Европа. Срещата е довечера от 21:45 часа на стадион "Борис Пайчадзе" в грузинската столица Тбилиси и ще бъде излъчвана в БЛИЦ и по БТВ Екшън. За трети път в историята на трофея един срещу друг се изправят два испански отбора.

Барселона се цели в пети трофей, с който да изравни италианския гранд Милан. Треньорът на каталунците обаче няма да разчита на един от най-добрите си играчи – Неймар. Бразилецът пропуска срещата, а на негово място се очаква да започне Педро. Другите двама в атака са обичайните – Луис Суарес и Лионел Меси. Жереми Матийо пък ще заемем мястото на Жорди Алба, който също пропуска двубоя.

За Севиля пък това е четвърто участие на финал, като досега тимът има само един успех. Той обаче идва точно срещу Барса през 2006 година, като тогава севилци се наложиха с 3:0.

Треньорът на тима Унай Емери няма да разчита на миналогодишното си острие Карлос Бака, който вече е част от Милан, но за сметка на това в тима пристигна Чиро Имобиле. Друго ново попълнение - Евген Коноплянка, също се очаква да е сред титулярите.

Барселона влиза като фаворит в срещата, но в такива двубои никога не се знае дали няма да има изненада. Едно е сигурно – довечера ще гледаме атакуващ и открит футбол и нека в него по-добрият победи.

2.jpgБарселонаСевиля1.jpg
21:45 часа, БТВ Екшън
Тбилиси, ст. "Борис Пайчадзе"
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)


Вероятни състави:

Барселона: Тер Стеген, Дани Алвеш, Жерард Пике, Хавиер Масчерано, Жереми Матийо, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Педро Родригес, Луис Суарес

Севиля: Серхио Рико, Беноа Тремулинас, Тимъти Колоджейчак, Адил Рами, Коке, Гжегож Криховяк, Михаел Крон-Дели, Евген Коноплянка, Висенте Ибора, Витоло, Кевин Гамейро