Бившият испански футболен рефер Хуан Андухар Оливер беше категоричен пред „Радио Марка“, че двете дузпи за Барселона при историческия успех с 6:1 над ПСЖ са били пресилени. Той обаче оправда рефера Дениз Айтекин за ситуацията с игра с ръка на Хавиер Масчерано в наказателното поле при пробив на Юлиан Дракслер през първото полувреме.

Относно ситуацията в 50-ата минута, когато Барселона получи дузпа за падане на Неймар при съприкосновения с падналия на земята Тома Мюние, Андухар Оливер заяви: „Това не е дузпа. Играчът на ПСЖ падна на земята и Неймар се удари в него. Съдията даде твърде тежко наказание.“

68-годишният бивш испански рефер критикува и решението на Айтекин да отсъди 11-метровия наказателен удар за падането на Луис Суарес в наказателното поле: „Никакъв фаул срещу Суарес. Маркиньос наистина поставя ръката си, но уругваецът вече пада в този момент.“

Във връзка с играта с ръка на Масчерано в наказателното поле през първото полувреме специалистът коментира, че действието на аржентинеца е неволно, тъй като в този момент няма умишлено посягане към топката, а футболистът се е подпрял на ръката си.

Испанското радио и Хуан Андухар Оливер обаче не коментират други две дузпи, за които ПСЖ и феновете на тима имат претенции. Става дума за игра с ръка на Жерар Пике в наказателното поле и подсичане отзад на Хавиер Масчерано срещу Анхел ди Мария при резултат 3:1 за Барселона в 85-ата минута. Самият футболист на Барселона призна, че е извършил нарушение срещу аржентинския си сънародник при тази ситуация.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА