Треньорът Ернесто Валверде обяви официално, че напуска рекордьора с 39 титли на Гърция Олимпиакос. Испанският специалист, под чието ръководство тимът от Пирея спечели последните си 3 шампионски трофея, даде съвместна пресконференция със собственика на клуба Василис Маринакис.

”Това е един особено труден ден за мен. Изчакахме отборът да постигне целите си за този сезон, за да обявим решението ми. То е твърдо и след последния мач за сезона напускам Олипмиакос”, сподели Валверде на раздяла.

Испанецът напусна Олимпиакос през сезон 2008/09, след като спечелил дубъл с тима. След това води за един сезон Виляреал и през лятото на 2010 година се завърна в Атина, за да спечели още две титли с отбора, а този сезон може отново да дублира шампионския трофей.

„За мен Ернесто е пръв приятел. Нашето споразумение в началото бе за две години. редложих му нов договор, но той отказа и аз го разбирам. Вратата за него е винаги отворена. Багодаря му за златните страници, които написа в клубната история. Името на новия треньор ще обявим в началото на юли”, каза пък босът на Олимпиакос Маринакис.