Истинска истерия за билети настъпи сред феновете на Байерн след класирането на отбора за полуфиналите на Шампионската лига. Баварците обърнаха Манчестър Юнайтед с 3:1 в реванша на „Алианц Арена” и елиминираха „червените дяволи” с общ резултат 4:2.

За предстоящото домакинство на полуфиналите (22/23 или 29/30 април) срещу все още неизвестен съперник в Байерн са постъпили 290 000 заявки за общо 25 000 билета, които би трябвало да бъдат пуснати в свободна продажба. Така клубът ще трябва да откаже билет на девет от на всеки десет заинтересовани привърженика.

Всички останали ценни хартийки ще бъдат разпределени сред притежателите на абонаменти за целия сезон и членове на фенклубовете на баварците, а една част е отделена и за привърженици на гостите.

В домакинството срещу Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид) или Челси (б.р. жребият е утре от 13:00 часа в централата на УЕФА в Нион) „Алианц Арена” не бъде изпълнен до краен предел.

На четвъртфиналния реванш срещу Манчестър Юнайтед един от секторите на „Алианц Арена” остана празен заради наложено от УЕФА наказание на баварците заради дискриминиращо поведение на феновете им в реванша срещу Арсенал от осминафиналите на надпреварата на 11 март. Тогава зрители от останалия празен срещу Юнайтед сектор издигнаха плакат с надпис „Gay Gunners“, заради който Байерн бе глобен и с 10 000 евро.

При повторна такава проява на феновете Байерн ще бъде наказан да играе домакинство пред празни трибуни и ще трябва да плати глоба в размер на 50 000 евро. При трето провинение пък Байерн може дори да бъде изхвърлен от Шампионската лига.