Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще играят в исторически финал за Копа Либертадорес. Никога досега двата големи съперника от Аржентина не са се срещали в спор за титлата във водещия клубен турнир в Южна Америка.

Бока си осигури класирането на финала след равенство 2:2 при гостуването си на Палмейрас в реванша в Сао Пауло. Грандът от Буенос Айрес беше спечелил с 2:0 първата среща и с общ резултат 4:2 стигнаха до битката за трофея.

Големият герой от двубоя на "Бомбонера" Дарио Бенедето, който отново влезе като резерва, вкара решаващото попадение за крайното 2:2 в 70-ата минута, което на практика отказа хвърлилия се в атака бразилски тим. 

Домакините, водени от легендарния Луиш Фелипе Сколари, губеха с 0:1 на почивката след гол на Абила в 18-ата минута, но в рамките на шест минути стигнаха до пълен обрат. Луан изравни в 53-ата, а Густаво Гомес от дузпа вкара за 2:1 в 60-ата, за да дойде отново часа на Бенедето. 28-годишният нападател на Бока влезе на смяна в 62-ата минута и в 70-ата отбеляза ценното попадение за 2:2.
 
По този начин грандът от Буенос Айрес успя да изхвърлиха фаворит номер едно в тазгодишното издание на Копа Либертадорес. Преди това вечният им съперник Ривър Плейт детронира шампиона Гремио насред Порто Алегре. "Милионерите" достигнаха финала след домакинска загуба с 0:1 и победа с 2:1 като гост в реванша.

Историческият първи финал между Бока и Ривър за Копа Либертадорес ще се състои в два мача. По програма те са на 7 ноември на "Бомбонера" и на 28-и на "Монументал". Суперкласикото ще бъде истинска наслада за футболните запалянковци.