Хитът на Лига Европа Айнтрахт (Франкфурт) записа шеста поредна победа в Бундеслигата, след като в мач от 28 кръг спечели с 2:1 гостуването си на Шалке 04.

Попадението за успеха на „орлите“ е историческо. Лука Йович се разписа от 11-метров наказателен удар в деветата минута на добавеното време. Това е най-късната дузпа в историята на Бундеслигата, откакто се води подобна статистика.

Анте Ребич даде аванс на Айнтрахт в 13-ата минута след асистенция на Филип Костич. Само осем минути по-късно Суан Сердар изравни за „кралскосините“, а в добавеното време на мача получи червен картон.

С този успех тимът от Франкфурт се утвърди на четвъртото място с 52 точки, на пет пред Борусия (Мьонхенгладбах), който има мач по-малко. Шалке 04 е на 14-а позиция с 26 т.

Кай Хаверц вкара и двата гола за Байер (Леверкузен) при домакинската загуба с 2:4 от РазенБалшпорт (Лайпциг). На 19 години и 299 дни той е най-младият футболист за последните 46 години, реализирал поне 12 попадения в рамките на един полусезон.

Марсел Забицер, Тимо Вернер, Емил Форсберг и Матеус Куня вкараха за „червените бикове“ и с 55 точки са трети в класирането. „Аспирините“ са осми с 42 точки.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19