Жена ще играе в мъжкия футбол! Нещо, което беше немислимо доскоро, вече е факт. 19-годишната Елън Фокема получи разрешение от местната федерация да играе за мъжкия тим на Фоарут.

Преди време тя изпратила молба до нидерландската федерация. Получила два отказа, но след много молби накрая получила разрешение. Решението на местната футболна централа е част от пилотен проект. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Не мога да кажа какъв ще бъде резултатът от този експеримент, но съм щастлива, че имам възможността да участвам в него", каза Фомека. 

на два пъти е получавала предложения да играе за женския тим на Хееренвеен, но отказвала. Първо заради разстоянието от родното селце Меналдум. Тя не е искала да напуска сегашното си училище. Второ - за нея било важно да завърши обучението си за медицинска сестра.

"Играя с момчета от университета и района от петгодишна и мисълта, че няма да бъдем в един отбор ме натъжаваше. Сега обаче федерацията ме посъветва да съм част от мъжкия футбол колкото се може по-дълго. Предизвикателство е, но съм развълнувана, а не притеснена.", добави Фомека, което ще дебютира на 29 август.