Представители на Реал (Мадрид) счупиха няколко исторически постижения при победата над Манчестър Сити с 3:1 след продължения в полуфиналния реванш от Шампионската лига. Както е известно, „белият балет“ се добра до допълнителните 30 минути, след като вкара два гола след 89-ата минута.

Автор на тези попадения беше Родриго. Бразилското крило стана едва четвъртият играч в историята на ШЛ, който бележи поне два гола след 89-ата минута. Останалите са шведът Емил Форсберг (2019 г.), уелсецът Гарет Бейл (2010) и бразилецът Нилмар (20014 г.). 21-годишният футболист на Реал (Мадрид) обаче е единственият, който прави това в елиминационна фаза на турнира.

Вторият гол на Родриго е под №1000 за бразилски футболисти в ШЛ. Бразилия е единствената държава достигнала до такъв брой попадения в най-силния турнир под егидата на УЕФА. Следваща в класация е Франция с 802, чийто актив беше увеличен с едно попадение, след като Карим Бензема беше точен от дузпа в продълженията за 3:1.

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти стана първият специалист в историята, който за пети път ще води отбор във финал на Шампионската лига. Начело на Милан той спечели финалите през 2003 и 2007, както и загуби един през 2007 г. През 2014 г. изведе Реал (Мадрид) до триумф в турнира. С по четири финала са Алекс Фъргюсън, Марчело Липи и Юрген Клоп.

Карим Бензема от своя страна се превърна във втория футболист в историята, който бележи 10 гола в елиминационната фаза на ШЛ в рамките на един сезон. Другият е Кристиано Роналдо, който също реализира 10 попадения през сезон 2016/17. Любопитна е и ефективността на френския нападател на Реал (Мадрид) през настоящия сезон. За 43 мача във всички турнири Карим Бензема е реализирал 43 гола.