Падна исторически първи гол на български футболист в Черна гора. Вкара го бившият ни младежки национал Дилян Колев, а тимът му Челик се класира на 1/2-финал за Купата на страната.

24-годишният халф се разписа при гостуването на Ловчен от реваншите на 1/4-финалната фаза. Двубоят завърши 1:1, а в първата среща Дилян Колев и съотборниците му бяха спечелили с 2:0 и така с общ резултат 3:1 продължават напред в надпреварата.

В днешната среща с Ловчен българският полузащитник откри резултата в 31-ата минута. Тогава Николич центрира отдясно, Иванович насочи топката с глава към Колев, който в близост до точката за изпълнения за дузпа я засече от воле и я изпрати неспасяемо в долния десен ъгъл - 0:1. Попадението на Колев окончателно отказа домакините да се надяват на нещо повече и Челик заслужено излезе краен победител. Тимът на българския халф защитава трофея си, след като през миналия сезон изненадващо спечели Купата на Черна гора, въпреки че се състезаваше във втора дивизия. Сега Челик е в елита и дори има реални шансове за шампионската титла. Колев и компания са на 4-ото място във временното класиране с 28 точки, само на 4 зад лидера Сутиеска.

Бившият ни младежки национал беше привлечен от Челик това лято и веднага успя да се утвърди в състава, като е неизменна част от титулярната единайсеторка.

Преди да премине в Черна гора Колев, който е продукт на Академия Литекс, изкара няколко месеца в молдовския Костулени. Там имаше българин за треньор - бившият наставник на Черно море Велизар Попов. В кариерата си до момента роденият в Бяла полузащитник е играл още за Локомотив (Мездра), Бенковски (Бяла), Чавдар (Бяла Слатина), Ком-Миньор (Берковица) и Сливен.