Пожарникарите в Уулвърхемптън са били вдигнати под тревога през изминалата нощ, а причината е сигнал за пожар на градският стадион „Молиню“.

Огнеборците са се борили с пламъците около 2 часа, а сигналът е подаден около 1:40 през нощта. За щастие няма пострадали при пожара, който е възникнал в празен бар на трибуната „Сър Джак Хуейуорд“.

Заради големия пушек, вдигаш се от мястото на пожара, властите са препоръчали на всички жители в околността да се евакуират. Множество кадри от инцидента се появиха в социалните мрежи.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Пострадало е част от оборудването на бара и кухнята. Повечето обаче са поражения, причинени от пушека“, коментира Анди Хауърд – мениджър на противопожарната служба на Уулвърхемптън.

„Молиню“ е един от най-старите стадиони във Висшата лига. Той е построен през 1889 г. и оттогава е домакин на местния футболен клуб Уулвърхемптън Уондърърс.

Стадионът е един от първите в Англия, на които е поставено осветление. Домакинствал е едни от първите мачове в историята на КЕШ.

Съоръжението на „вълците“ е домакин и на първия финал на Купата на УЕФА през 1972 г., когато Уулвърхемптън губи с 1:2 от Тотнъм (реваншът завършва при резултат 1:1). „Молиню“ е приемал мачове и на националния отбор на Англия.