Националният отбор на Албания исторически успех и за пръв път в своята история се класира за европейско първенство. Това стана факт след успех с 3:0 като гост над Армения. С трите точки албанците изпревариха Дания и заеха второто място в крайното класиране на група "I", докато „червения динамит” остана на трета позиция и ще премине през баражи.

Камо Ховханисян си вкара автогол, а Берат Джимшити и Армандо Садику затвърдиха историческата победа на Албания.

Футболистите на Джовани де Биази знаеха, че са длъжни да спечелят тази среща и излязоха пределно мобилизирани на терена. Още в 9-ата минута вратарят на Геворг Каспаров спаси удар на Мигьен Баша, а в опита си да изчисти Камо Ховханисян си заби нелеп автогол и Албания излезе напред в резултата.

В 24-ата минута гостите спечелиха фаул около ъгъла на наказателното поле и след последвалото центриране на Ледиан Мемушай Джимшити направи резултата 0:2, с което предизвести изхода на срещата и класирането на Албания за финалите във Франция.

Всичко в мача приключи в 76-ата минута, когато след атака отдясно и щастлив рикошет топката попадна на крака на Армандо Садику и той разстреля Каспаров за крайното 3:0.

Победата отприщи празненствата в Албания, където бяха монтирани огромни видеостени, на които привържениците изгледаха великата победа на своя тим.

В крайното класиране в група "I" Португалия зае първа позиция с 21 точки, Албания завърши с 14, а Дания с 12. Сърбия заема четвъртата позиция с 4 точки, а последни в групата са арменците с 2. От актива на Сърбия бяха отнети 3 точки.