Бившият вратар на Лудогорец Милан Борян и националният отбор на Канада се класираха за Мондиал 2022 като победител във финалния кръг на квалификациите в Зона КОНКАКАФ.

Това стана факт, след като „кленовите листа“ победиха Ямайка с 4:0. Точни за успеха бяха Кайл Ларин, Тейджън Бюкенън и Джуниър Хойлит, а Ейдриън Мариапа си отбеляза автогол.

Така Канада за първи път от 1986 г. ще играе на световно първенство по футбол. Класирането стана факт преди последния кръг в квалификационната група. Преди 36 години на шампионата в Мексико тимът завършва на последно място в група със Съветския съюз, Франция и Унгария.

Още два отбора от Зона КОНКАКАФ ще се класират директно за Мондиал 2022. Най-вероятно това ще са САЩ и Мексико, които имат по 25 точки и по-добра голова разлика от четвъртия Коста Рика, който е с 22 пункта.

Хосе Кордоба от Левски остана резерва за Панама при загубата с 1:5 от САЩ, която остави нима без шансове за класиране за световното първенство. Панамците останаха с 18 точки и мач преди края изостават на четири зад Коста Рика.