Тотнъм се класира за първи път в историята си в групите на Шампионската лига. Английският тим елиминира в плейофите швейцарския Йънг Бойс с общ резултат 6:3. В първия мач швейцарците стигнаха до успеха с 3:2, но на реванша тази вечер Тотнъм бе безапелационен и надви с категоричното 4:0. Хеттрик за англичаните вкара Питър Крауч, а един гол добави Джърмейн Дефоу. Така Англия е единствената страна, която успя да класира четири отбора в групите на Шампионската лига – Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Тотнъм. Италия и Испания се провалиха в опитите си да имат по четири представителя. Сампдория и Севиля отпаднаха в плейофите и така Серия А и Примера дивисион останаха с по три тима в същинската фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

Мачът започна отлично за „шпорите”. Още в 5-ата минута Бейл прати топката в наказателното поле и Крауч с глава не сгреши за 1:0. В 31-ата минута другият нападател в тима воден от Хари Реднап - Джърмейн Дефоу, получи подаване от Гарет Бейл и направи 2:0. На почивката Реднап извади титулярния си страж Еурелио Гомеш, който получи контузия и пусна ветерана Карло Кудичини. След 61 минути игра Тотнъм вкара трети гол. Отново Крауч и отново с глава след ъглов удар.

В 77-ата минута швейцарците останаха в намален състав. Лулич направи нарушение срещу Бейл в наказателното поле, главният съдия даде дузпа и показа втори жълт картон на играча на Йънг Бойс. Крауч бе точен от бялата точка, оформяйки своя хеттрик и крайното 4:0 за Тотнъм./БЛИЦ