Английският Уест Хям записа името си в историята на Лигата на конференциите. „Чуковете“ станаха първият отбор в историята на турнира, който печели и шестте си мача от груповата фаза.

Това стана факт, след като в четвъртък вечерта тимът на Дейвид Мойс спечели с 3:0 гостуването си в Букурещ на ФКСБ. Пабло Форналс откри резултата пет минути преди почивката. В 56-ата минута камерунския защитник на домакините Джойским Дауа отклони топката в собствената си врата след удар с глава на 18-годишния Дивайн Мубама, а в 65-ата Форналс с втория си гол в мача оформи крайния резултат.

Така Уест Хям завърши с пълен актив от 18 точки след изиграването на шестте си мача от Група „В“ на Лигата на конференциите. През този сезон само още един отбор спечели всичките си срещи в групите на евротурнирите. Това е Байерн в Шампионската лига. В Лига Европа нямаше отбор, който да се похвали с подобна победна серия.

Както е известно, в момента тече втори сезон на Лигата на конференциите. През сезон 2021/22 нямаше участник, който да спечели и шестте си срещи в груповата фаза на турнира.