В присъствието на бразилската футболна легенда Жилберто Силва президентът Република Северна Македония Стево Пендаровски е оценил като събитие, което ще бъде вписаво във футболната история на страната, пристигането на купата на ФИФА сред феновете на футбола в бившата югославска република. Пендаровски участва в посрещането на трофея в Северна Македония, като част от глобалното турне преди Световното първенство по футбол, което ще се проведе от 21 ноември до 18 декември тази година в Катар.

Президентът Пендаровски е благодарил на на организаторите за възможността и честта Република  Северна Македония да бъде една от страните, през които "Златният глобус" пътува по пътя към страната-домакин на предстоящия Мондиал.

"Няма по-голямо удоволствие, не само за футболните фенове, един ден в близко бъдеще, вместо президентът, капитанът на националния ни отбор по футбол да държи в ръцете си и да вдигне високо този трофей", е казал Пендаровски, съобщават от пресслужбата на президента на Северна Македония.

 Страната е сред тези 51 държави, включени в промоционалното турне на трофея, след които и всички 32 държави, участващи на Световното първенство в Катар.