За първи път в своята история, която започна през 1956 г., "Златната топка" на "France Football" няма да бъде връчена, разкриха организаторите. Причината е липсата на достатъчно справедливи условия, заради пандемията от коронавирус, която спря футбола в цял свят.

От "Франс Футбол" обявиха точка по точка защо е най-справедливо да не се присъди отличието за 2020 година. 

- Тази година не може и не трябва да се третира като обикновена. Когато имате съмнения е по-добре да се въздържите, отколкото да продължите.

- Трофеят предава ценности като примерност, солидарност и отговорност, които са различни от спортните постижения.

- Не можем да сравняваме играчите, тъй като първенствата протекоха различно, в различен формат и при различни обстоятелства. Как да сравняваме несравнимото?

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Не искахме да сложим незаличима точка в нашата история. Годината премина през изключителна криза заради Covid-19 и предпочитаме леко навехване в нашата история вместо белег за цял живот.

- Два месеца (януари и февруари), през които имаше нормално провеждане на мачовете, не могат да бъдат критерии за цяла година.

- Приблизително 220 души, които оценяват футболистите, са концентрирани или разсеяни, заради случващото се в този свят и имат други приоритети в момента.

- Историята ни е твърде голяма, за да поемем този риск.