Бившият английски национал Дейвид Бекъм продължава да е фаворит за създаването на отбор от МЛС в Маями, но вече има сериозен конкурент – италианският финансист Алесандро Бутини.
 
Бекъм спечели две шампионски титли на МЛС като играч на Лос Анджелис Галакси, а през кариерата си игра за Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), Милан и ПСЖ. Като част от договореността му с МЛС имаше опция за създаването на футболен клуб. Тази клауза обаче изтича през декември. Дейвид Бекъм обаче вече обяви, че е спрял избора си на Маями.
 
Според “Маями Хералд” Бутини обаче вече е създал сайт, който да рекламира опита му да създаде отбор в МЛС и дори е сключил договор с местния архитектурен университет, който да проектира стадион за неговия клуб. Проектът трябва да е готов до декември.
 
Дейвид Бекъм от своя страна работи заедно с родения в Болифия Марсело Клауре, който има огромен бизнес с оператори на мобилни телефони. През миналата седмица двамата са провели преговори в Япония, а според запознати всичко е преминало добре, но за момента няма сключена сделка.
 
Бившият английски футболист и Клауре посетиха Маями през юни и разгледаха двата съществуващи стадиона в града. Според запознати обаче МЛС предпочита новият клуб да има собствен стадион.
 
Бутини наскоро се срещна с комисаря на МЛС Дот Гарбър в Ню Йорк. Той разкри, че работи заедно с базирана в Лондон група бизнесмени, в която са собственикът на бизнес с недвижими имоти Марко Новели и Сузи Макканън, която беше посредник при редица чуждестранни инвестиции в клубовете от Висшата лига.
 
Маями беше сред градовете, основатели на МЛС в средата на 90-те години на ХХ век. Местният тим Фюжън обаче се разрадна след само четири години.