Италианският нападател Чиро Имобиле ще продължи кариерата си в турския Бешикташ. Това става ясно след публикация в социалните мрежи на вече бившия му клуб Лацио, където се оповестява раздялата между двете страни. Договорът с новия му отбор ще бъде до 2026 година.

34-годишният офанзивен играч пристигна в Рим от Севиля през 2016 година. Във визитката си оставя 207 гола от 340 мача за "орлите". Той помогна и на тима от Вечния град да спечели Купата на Италия през сезон 2018/19, както е и европейски шампион със страната си от предпоследното Европейско първенство.

"Приключението в Лацио бе невероятно, но всяка красива приказка има начало и край. Привържениците се отнасяха с мен по фантастичен начин и ме подкрепяха безрезервно", заяви Имобиле за Sky Italia.

"Последната година и половина не бяха лесни за мен и това е логичният край на нещата. Никой не е виновен и Лацио винаги ще остане мой дом. Ще подкрепям отбора и винаги ще му бъда фен", добави той във видео, публикувано на клубния уебсайт.

По този начин голаджията става поредното голямо име, което ще блести в Турция, където наскоро Жозе Моуриньо пое друг гранд от южната ни съседка - Фенербахчче, а българския треньор Станимир Стоилов ръководи Гьозтепе, който изведе до промоция за Суперлигата.