Италианският полицай Джанфранко Джордано пропътува 1800 км, за да гледа мач на любимия си английски отбор. Той обаче не се вълнува от представянето на нито един тим от професионален тим от Острова.
 
Джордано се отказа от сезонния си билет за мачовете на Милан, за да може да гледа шестодивизионния Ебсфлийт Юнайтед, който играе пред по-малко от 1000 зрители.
 
Освен цената от 300 паунда за годишна карта за мачовете на тима, италианският полицай плаща и по 200 паунда за всяко пътуване до Англия. Той ще има 18 такива посещения за 8 месеца.
 
“Първата футболна среща, която посетих в Англия бе между Арсенал и Ливърпул през 1987 г. Харесвам английския футбол, трибуните без седалки, песните и борбените играчи”, заяви Джанфранко Джордано пред в. “Метро”.
 
“Обичам да стоя на трибуната “Плъф Енд” в Ебсфлийт и да развявам двата си малки флага. Допада ми идеята да притежавам малка част от футболен клуб”, допълва италианецът.
 
Ебсфлийт Юнайтед е първият клуб в света, който е собственост на специално създаден за целта интернет сайт. В момента има 3000 члена от 70 различни страни, които плащат минимум 5 паунда на месец, за да имат правото да взимат решение за организацията на клуба и тактиката на отбора./БЛИЦ